NX unit from late models in older Mondeo? - In-Car Entertainment (Mk4 Mondeo) - TalkFord.com

Jump to content

TalkFord.com uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

TalkFord Gold Members Don't See Adverts! Subscribe Today To Hide This Advert!

News Feed (View All Updates)



Photo

NX unit from late models in older Mondeo?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Hengi

Hengi

    Just Joined TF!

  • Members
  • 1 posts
  • Vehicle Driven:Ford Galaxy 2008
  • Name:Henning Standal
  • Location:Norway

Posted 12 March 2021 - 09:28 AM

Hi,

Just one quick question with hopefully straight forward answer :)

Is the NX unit from 2010-2014 Mondeo plug'n'play compatible in 2007-2009 Mondeo?

Assuming the car already have the older NX unit installed.

 

Thx, Hengi



#2 go4it

go4it

    Likes to chat

  • Members
  • 404 posts
  • Vehicle Driven:Mondeo
  • Name:Oli
  • Location:Germany

Posted 12 March 2021 - 11:49 PM

You need to swap the climate module, mounted underneath the device and can use it preFacelift cars. If your car is build prior to 2008 beware that there is a pin change on the main radio connector. And of course, they differ from the front, but can be fitted.

Edited by go4it, 12 March 2021 - 11:50 PM.


#3 Razzor

Razzor

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Vehicle Driven:FoST 250
  • Name:Steen Bak
  • Location:Denmark

Posted 15 March 2021 - 01:06 PM

You need to swap the climate module, mounted underneath the device and can use it preFacelift cars. If your car is build prior to 2008 beware that there is a pin change on the main radio connector. And of course, they differ from the front, but can be fitted.

Do you know if the NX mca from fx the focus mk2 also fits if climate module is switched around?

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk

#4 go4it

go4it

    Likes to chat

  • Members
  • 404 posts
  • Vehicle Driven:Mondeo
  • Name:Oli
  • Location:Germany

Posted 07 April 2021 - 05:42 PM

Yes, you can use devices from Focus/Kuga in Mondeo, but not the other way. S-Max works either, like Galaxy, because they are the same platform as Mondeo.

#5 Razzor

Razzor

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Vehicle Driven:FoST 250
  • Name:Steen Bak
  • Location:Denmark

Posted 08 April 2021 - 05:59 AM

Yes, you can use devices from Focus/Kuga in Mondeo, but not the other way. S-Max works either, like Galaxy, because they are the same platform as Mondeo.

Thanks, mate

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk




4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users