2007 2.0 TDC8 non start after timing belt replacement - Ford S-Max Forum - TalkFord.com

Jump to content

TalkFord.com uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

TalkFord Gold Members Don't See Adverts! Subscribe Today To Hide This Advert!

News Feed (View All Updates)



Photo

2007 2.0 TDC8 non start after timing belt replacement


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Onlyme13

Onlyme13

    Just Joined TF!

  • Members
  • 1 posts
  • Vehicle Driven:S Max 2.0TDCI 2007
  • Name:Nicholas Burnett
  • Location:Eastbourne

Posted 09 January 2021 - 02:38 PM

Hi all, I've replaced the timing belt, water pump and pulleys on my 2007 2.0 TDCI 140, All went fine, used the correct tools to align and lock everything. Car started and ran fine for a few moments. Deove it the next day and after about 5 minutes it just cut out and will not restart. I have checked timing and belt etc and all is fine, all lined up still and no obvious issues. I've replaced the Crank pick up ring, still no joys. Read fault codes and none stored, engine spins over fine, no horrible sounds, fuel is coming out of return pipe so that appears OK. Can anyone shed any light? I can't get anyone to have a look at it so really stuck. I know its a long shot via an online forum but really need assistance

Edited by Onlyme13, 09 January 2021 - 02:39 PM.





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users