ST TDCI Loss of Power - Diesel Engines (Mondeo Mk3) - TalkFord.com

Jump to content

TalkFord.com uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

TalkFord Gold Members Don't See Adverts! Subscribe Today To Hide This Advert!

News Feed (View All Updates)



Photo

ST TDCI Loss of Power

st tdci u1039 p0406

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 hey__arnold

hey__arnold

    Just Joined TF!

  • Members
  • 1 posts
  • Vehicle Driven:MK3 Mondeo ST TDCI
  • Name:Benjamin Arnold

Posted 27 October 2020 - 06:36 PM

I have a recurring issue with my 55 plate Mondeo ST TDCI. Every now and then, typically when the engine is warm and/or when accelerating the car loses power and the glow plug warning light flashes. I then have to turn the ignition off and back on to make the car return to normal.

 

There are 2 logged fault codes:

 

  • U1039 FORD Invalid or Missing Data for Primary Id Vehicle Speed
  • P0406 Exhaust Gas Recirculation Sensor A Circuit High

Any suggestions what could be causing it?



#2 nicam49

nicam49

    Little Megger

  • Gold Member
  • 4132 posts
  • Vehicle Driven:Mondeo mk3
  • Name:Nick
  • Location:Leicestershire

Posted 27 October 2020 - 07:17 PM

Clear the faults and see which one returns, because they aren't date stamped, so you don't know what's relevant to this fault.
<p><p>nicam49 2002 Mondeo TDCi Ghia X Estate mk3 pre facelift Stardust Silver+Rust.[b] 308,000+miles, but been off the road since Nov 2019 after timing chain slipped during fuel pump transplant. Awaiting return of mojo




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users