new pump and injectors wont start - Page 4 - Diesel Engines (Mondeo Mk3) - TalkFord.com

Jump to content

TalkFord.com uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

TalkFord Gold Members Don't See Adverts! Subscribe Today To Hide This Advert!

News Feed (View All Updates)



Photo

new pump and injectors wont start


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#31 archieshrek

archieshrek

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Vehicle Driven:mondeo 2.2 tdci st

Posted 29 October 2020 - 06:26 PM

i used dephi to recode them the p132b code has never came up before now i have to recode all the injectors for it to start lumby been told the ecu has gone and not string the code


2006 2.2tdci st 155 full decat egr delete custom remap


#32 nicam49

nicam49

    Little Megger

  • Gold Member
  • 4132 posts
  • Vehicle Driven:Mondeo mk3
  • Name:Nick
  • Location:Leicestershire

Posted 29 October 2020 - 11:19 PM

It's always lumpy after a recode. Takes upto 40miles to run sweet again. Someone's just telling you made-up stuff. P132B has got NOTHING to do with injectors. Read that sticky and the above answers again.
<p><p>nicam49 2002 Mondeo TDCi Ghia X Estate mk3 pre facelift Stardust Silver+Rust.[b] 308,000+miles, but been off the road since Nov 2019 after timing chain slipped during fuel pump transplant. Awaiting return of mojo

#33 archieshrek

archieshrek

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Vehicle Driven:mondeo 2.2 tdci st

Posted 30 October 2020 - 05:11 PM

It's always lumpy after a recode. Takes upto 40miles to run sweet again. Someone's just telling you made-up stuff. P132B has got NOTHING to do with injectors. Read that sticky and the above answers again.

i know its to do with injectors thats the code that came up after new injectors and new battery 


2006 2.2tdci st 155 full decat egr delete custom remap


#34 DavieWeegie

DavieWeegie

    Mondeo Lover

  • Members
  • 666 posts
  • Vehicle Driven:Mondeo ST TDCI 2005
  • Name:David
  • Location:Fife

Posted 30 October 2020 - 06:38 PM

P132B isnt injectors, its either turbo vanes sticking or turbo actuator


Performance Blue Mondeo ST TDCI 2005


#35 PURPLE_2L_LX

PURPLE_2L_LX

    Mk3 Forum Moderator

  • Global Moderator
  • 28695 posts
  • Vehicle Driven:MK4.5 TDCI 140
  • Location:westmidlands

Posted 30 October 2020 - 08:08 PM

As above your chasing the wrong fault. No matter how much time or money

you put into the injectors or coding its never going to fix a turbo issue which

is what the P132B code relates to.

 

 

What actual device do you have and what software does it run?

 

 

Explain how your coding the injectors, step by step.  The procedure is fussy which

maybe why you think its not storing the codes.


MK4.5 TDCI 140 Business Estate.

 

MK3 FUSE INFO CLICK HERE ... FORD WIKI CLICK HERE .... FORD ETIS CLICK HERE

Adding your location may find someone local who could offer assistance.

F-Super, Bluetooth OBDII (ELM) and a MS509 scanners (test subjects required).

ForDiag now available to victims.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users